Nieuws

29/06/2019

Drie teruggekeerden en één nieuwkomer
In deze transferperiode tellen wij reeds vier aanwinsten bij Standard. Elien Nelissen en Charlotte Van Ishoven keren terug van Genk, vergezeld van Sylke Calleeuw en, na drie jaar Rijsel (Lille) maakt Maud Coutereels, onze vroegere kapitein, haar grote terugkeer naar de Rouches !

Business Meeting
Ook dit jaar weer werden de nieuwe truitjes van Standard aan de sponsors voorgesteld tijdens de Business Meeting.
Ontdek vanaf nu in onze foto galerij !

08/06/2019

Twee nieuwe trofees om het seizoen te eindigen
Tijdens het brugverlof van hemelvaart had Standard een U15 en een U17 ploeg ingeschreven voor het internationale tornooi van Den Haag en de Luiksen zijn met twee eerste plaatsen teruggekeerd en met een indrukwekkend doelpuntenverschil van 25/1 in zes wedstrijden voor de U15 terwijl de U17 de finale wonnen na een strafschoppenreeks. verslag fotogalerij
Maar onze jeugd heeft niet alleen gevoetbald. Vrijdagmorgen hebben zij twee kilometer te voet afgelegd tussen hun hotel en het stadion en zij hebben zich ook wat ontspannen op het strand van Scheveningen.
Om de gewonnen bekers te mogen behouden, moeten onze speelsters het tornooi volgend jaar, een tweede maal winnen.

18/05/2019

Standard is vice-kampioen !
Dank zij hun 2-0 overwinning tegen Anderlecht op de laatste dag van de play-offs behouden de Rouches hun tweede plaats op het podium, voor Genk gevolgd door La Gantoise die 1-1 gelijk speelden. verslag fotogalerij
Gelukwensen aan de dames en aan de staff voor hun seizoen waarin Standard finalist werd in de Beker van België en vice-kampioen van de Super League.

16/05/2019

Een laatste uitdaging om de tweede plaats te behouden
Vrijdag om 20.30 u ontvangt Standard, voor de derde keer dit seizoen, Anderlecht. Terwijl de Mauven reeds kampioen zijn sinds 30 april, is de situatie voor de Rouches de laatste weken veel spannender geworden.
Momenteel staan Standard, Genk en Gent binnen twee punten van elkaar. Deze drie clubs kunnen dus aanspraak maken op de tweede plaats en wanneer de Luiksen het voordeel hebben om op kop te starten, moeten zij, om de drie punten te pakken, het wel opnemen tegen de kampioen, die slechts éénmaal verloor in de Super League.

13/05/2019

De strijd voor de tweede plaats wordt intensiever
De situatie wordt spannender in de Super League, want na de 5-1 nederlaag van de Rouches op La Gantoise verslag en de in extremis 2-2 puntendeling van Anderlecht tegen Genk, heeft Standard nog slechts één punt voorsprong op de Limburgsen en twee op de Gentsen.
Om tweede te blijven zijn de Luiksen verplicht om vrijdagavond te winnen van de Mauven uit Anderlecht, die in dit kampioenschap nog maar éénmaal verloren.

10/05/2019

Laatste verplaatsing van het seizoen !
In dit tweede weekend van mei zijn het alleen de play-offs van de Super League die nog niet gedaan zijn.
Vandaag vrijdag gaan de dames van Standard voor de laatste keer dit seizoen op verplaatsing naar La Gantoise voor hun match met aanvang om 20.30 u.
Terwijl Anderlecht de titel van kampioen reeds veroverd heeft, kunnen nog drie andere clubs de tweede plaats innemen op de laatste twee speeldagen.
De overwinning is dus noodzakelijk !

06/05/2019

Standard stelt zijn plaats veilig in de 1ste Klasse
Zaterdag hing de toekomst van de ploegen B en C af van één enkele wedstrijd die buitengewoon spannend verliep. Omdat Standard met maar 2-1 leidde tegen Genk, liet het einde van de match begrijpelijk lang op zich wachten. Deze overwinning was broodnodig vermits Merkem hun wedstrijd tegen Kontich ook wonnen met 3-4. verslag fotogalerij
In de Super League daarentegen kwam Standard met een 2-0 nederlaag terug van Genk. De Rouches hebben dus nog een overwinning nodig om zich van hun tweede plaats te verzekeren. verslag
In de 2de Klasse B hebben de Luiksen een laatste 3-9 overwinning behaald te Couvin-Mariembourg en eindigen zodoende hun seizoen, dat niet zo goed begonnen was, op de zesde plaats. verslag
In de Ergo Cup tenslotte, kregen de U16 meerdere mooie kansen, maar moesten zich uiteindelijk, na een spannende wedstrijd, met 0-2 gewonnen geven. verslag

04/05/2019

Een wedstrijd voor de tweede plaats
Alhoewel zij dinsdagavond Genk met 4-1 klopten verslag, kan Standard Anderlecht niet meer inhalen en dat is zodoende nu reeds kampioen van België voor dit seizoen. Het is dan ook voor de tweede plaats dat Standard, nu zaterdag om 20.00 u, zal spelen te Genk.
In de 1ste Klasse ontvangt Standard (12de) Genk (9de) zaterdag om 15.00 u. Als zij hun twee ploegen niet willen zien zakken, moeten zij minstens evenveel punten pakken als Merkem (13de) te Kontich (10de) op deze laatste dag van het kampioenschap.
In de 2de Klasse B staan de Rouches zesde en moeten zaterdag om 15.00 u, minstens gelijk spelen tegen Couvin-Mariembourg (13de) willen zij deze mooie plaats behouden.
Voor de U16 is het kampioenschap ten einde, maar zij moeten Minerois nog ontvangen in het kader van de achtste finale van de Ergo Cup U15, nu zaterdag om 14.00 u.

30/04/2019

De Super League gaat nu dinsdag verder
Dinsdag om 20.30 u ontvangt Standard Genk voor de derde speeldag in de play-offs van de Super League. Maar met negen punten achterstand op Anderlecht, lijkt de titel meeren meer onbereikbaar.

Ingewikkelde situatie in 1ste Klasse !
Vrijdag, in de Super League, werd Standard met 3-1 geklopt door Anderlecht maar behoudt zijn tweede plaats dank zij de 0-1 overwinning van Genk op La Gantoise, dat terugvalt naar de vierde plaats. verslag
In de 1ste Klasse, als gevolg van het 2-0 verlies van Standard op Massenhoven en de 3-1 overwinning van Merkem tegen de buren van Zulte Waregem, moeten de Luikenaars minstens evenveel punten pakken als Merkem, op de laatste speeldag. verslag
In de 2de Klasse B leidden de Rouches na een kwartier met 2-0 dank zij Marine Rosala en konden deze voorsprong behouden en beëindigden de wedstrijd op een 2-1 score. verslag
De U16 versloegen Marchin met 0-6 en eindigen hun seizoen op de derde plaats. verslag
De U14 wonnen met 4-3 van Tilleur en eindigen het kampioenschap op de tiende plaats. verslag
De U13 namen de bovenhand met 9-2 op Beaufays. verslag
En ook de U12 eindigden met een 2-4 overwinning te Melen-Micheroux. verslag

26/04/2019

Einde van het kampioenschap voor de jeugd
Dit weekend eindigen de kampioenschappen van de Standard jeugd, buiten de eventueel uitgestelde wedstrijden.
Zaterdag om 14.00 u gaan de U16, die reeds zeker zijn van een podiumplaats, op verplaatsing naar Marchin, negende.
De U13 daarentegen, ontvangen om 10.30 u Beaufays en pas om 11.00 u spelen de U12 op verplaatsing tegen Melen-Micheroux.
De U14, die eindigen hun seizoen met de thuiswedstrijd om 11.30 u tegen Tilleur B, laatste.
In de Super League blijven er nog vijf speeldagen, te beginnen met een laatste verplaatsing naar Anderlecht nu vrijdag om 20.00 u.
In de 1ste Klasse, moet Standard zijn drie punten voorsprong behouden op Melsele en Merchtem. En vermits zij zaterdag om 15.00 u op verplaatsing gaan naar Massenhoven, zevende, hebben zij de gemakkelijkste tegenstrever van de drie.
In de 2de Klasse B kunnen de Luikenaars nog een plaats klimmen in het klassement als zij zaterdag om 15.00 u thuis kunnen winnen van Merchtem.

24/04/2019

Geen Beker deze keer
Maandag op 1-0 achterstand gekomen en na ongeveer een half uur met tien verder te moeten, slaagde Standard er niet in terug te komen en moest zich zodoende met 2-0 gewonnen geven tegen La Gantoise in de finale van de Beker van België. verslag
In de 1ste Klasse waren de Luikenaars niet onverdienstelijk tegenover La Gantoise B, zelfs al verloren zij met 0-4. verslag Standard behoudt evenwel zijn drie punten voorsprong op zijn achtervolgers die eveneens verloren.
In de 2de Klasse B, winnaars met 0-17 van La Louvière, zodat de Rouches nu zeker zijn om niet tussen de laatste vijf van het klassement te eindigen. verslag
En terwijl de A-ploeg de Beker niet mee naar huis kon nemen, haalden de U13 bijna alles binnen op het tornooi van Lille (Rijsel). Zij ontmoetten LOSC in de finale en hebben het tornooi gewonnen op penalty's nadat de wedstrijd eindigde op een 1-1 score, maar zij behaalden ook de trofee van de beste verdediging, de beste aanval en de beste speelster voor Anisa Ademi. verslag

20/04/2019

Finale van de Beker van België op Paasmaandag
Tijdens dit drie dagen lang weekend worden de kampioenschappen van de jeugd onderbroken. Er resten enkel nog de wedstrijden van de groten.
In de 1ste Klasse, terwijl de dreiging van degradatie nog steeds aanwezig is, krijgt Standard nu zaterdag om 16.30 u de derde, nl. La Gantoise op bezoek. De nederlaag van verleden week zou wel eens duur te staan kunnen komen.
In de 2de Klasse B moeten de Luikenaars zaterdag om 15.00 u naar La Louviére, laatste, en hbben zodoende een goeie kans op hun behoud.
En maandag volgt dan de finale van de Beker ven België te Denderleeuw om 16.00 u tussen Standard, houder van de Titel en La Gantoise, winnaar in 1917. De inkomkaart kan in voorverkoop aangekocht worden aan 5 € via de site van Belgische Voetbalbond (ter plaatse kost een inkomkaart 8 €).
Woon deze topmatch in grote getale bij!

Standard pakt de tweede plaats in de Super League
Woensdagavond, terwijl zij tot twee maal toe op achterstand kwamen, konden de Luikenaars hun match tegen La Gantoise uiteindelijk met 3-2 winnen en komen zo op de tweede plaats te staan in de Super League.
De Rouches blijven wel op zes punten van Anderlecht, winnaar van Genk met 0-2. verslag fotogalerij

17/04/2019

Dubbele confrontatie met La Gantoise
Zaterdag kwalificeerde Standard zich voor de finale van de Beker van België. Zondag deed Gent hetzelfde door Woluwe met 5-1 te kloppen. Beide clubs ontmoeten elkaar dus maandag 22 april om 16.00 u op het veld van FC Dender (adres beschikbaar in de agenda) om uit te maken wie de winnaar wordt van de Beker van België 2019.
Maar eerst ontvangen de Luikenaars nu woensdag om 20.30 u, Gent eerst nog in het kader van de eerste speeldag van de Play-offs 1.

15/04/2019

Standard in finale !
Zaterdag nam Standard de bovenhand tegen de A-ploeg van Genk en kwalificeerde zich met 4-1 voor de finale, met een hattrick van Noémie Gelders (waaronder twee goed geplaatste vrije trappen) en een kopbal van Sanne Schoenmakers. verslag fotogalerij
En zondag, in de andere halve finale, heeft La Gantoise zich gekwalificeerd met een 5-1 overwinning tegen Woluwe dat zich, de dag voordien, praktisch verzekerde van de leidersplaats in 1ste Klasse, door Club Brugge, tweede, met 0-7 te kloppen.
Er staan de Rouches dus twee ontmoetingen tegen de Buffalo's te wachten. Op woensdag 17 om 20.30 u begint Standard de play-offs 1 met de ontvangst van Gent. En maandag 22 is het in de finale van de Beker van België dat beide ploegen elkaar terug ontmoeten om 16.00 u op het veld van FC Dender.
In de 1ste Klasse deden kwetsuren, vakanties en opgaven geen goed aan de B-ploeg, die met 2-1 verloor van Merchem, nochtans laatste, en zakt zodoende naar de twaalfde plaats, mede door de 1-3 overwinning van Tongeren te St-Ghislain. verslag
In de 2de Klasse B, met een 4-0 overwinning tegen Bokrijk, hangt het behoud van de C-ploeg meer af van de B-ploeg dan van hun eigen resultaten. verslag
Bij de U16 speelt Clavier een mooi einde seizoen en is er zeker van nog wat langer voor Standard te blijven, dank zij hun 0-3 overwinning te Aywaille.
Wat betreft de U14, daar hebben de doelpunten van Lisa Lemmens en Eugénie Verstraelen niet volstaan tegen Waremme, die met 6-2 wonnen. verslag
De twee doelpunten van Anisa Ademi daarentegen, zorgden voor een 2-2 gelijkspel tegen Jupille. verslag
En, alhoewel de tweeling Guerrini elk een doelpunt maakten, moesten de U12 toch met 2-6 het onderspit delven tegen FC Seraing. verslag

12/04/2019

Halve finale van de Beker van België
Zaterdag om 15.00 u ontvangt de A-ploeg van Standard de A-ploeg van Genk om uit te maken wie van beide naar de finale zal gaan. In het kampioenschap zijn de ontmoetingen tussen beide ploegen geëindigd op drie gelijke spelen en één overwinning van de Rouches. De speelsters zullen hun supporters nodige hebben om hen naar naar de finale te roepen.
Kom dus massaal uw ploeg steunen !
Voor de andere ploegen gaat het kampioenschap verder.
Zaterdagmorgen om 10.30 u ontvangen de U12 FC Seraing en de U13 gaan naar Jupille om 11.00 u.
In de 1ste Klasse moeten de Luiksen hun behoud nog steeds verzekeren bij hun verplaatsing om 16.00 u naar Merkem, de laatsten in de rangschikking.
In de 2de Klasse B ziet de situatie voor de Rouches er beter uit, maar is daarom nog niet zeker. Zij moeten dus hun thuiswedstrijd winnen om 16.30 u tegen Bokrijk, waar zij met 3-5 gingen winnen.
Zondag om 11.30 u gaan de U14 op verplaatsing naar Waremme, achtste.

08/04/2019

Geen overwinning voor Standard
Zaterdagnamiddag verloren de U12 met 4-1 op Sprimont verslag en de wedstrijd van de U13 werd op vraag van Jupille uitgesteld.
In de namiddag verloren de U16 met de kleinste score 1-0 op Clavier, die hen hierdoor de tweede plaats afsnoepen. verslag
En zondag werden de U14 geleid door Seraing Athlétique, maar namen toch een gedeelte van de match in handen waarbij zij meerdere keren het kader troffen. Het was slechts in de toegevoegde tijd dat Nadège François de eer kon redden door de stand op 1-5 te brengen. verslag

05/04/2019

Een weekend voor de jeugd
Geen wedstrijden in de nationale afdelingen maar gelukkig is de jeugd er nog.
Zaterdag zijn er drie verplaatsingen voor Standard.
Om 10.00 u gaan de U12 naar Sprimont, om 11.00 u de U13 naar Jupille en om 14.00 u gaan de U16 naar Clavier, hun directe achtervolger.
Zondag om 11.30 u ontvangt de U14 Seraing Athlétique, de derde in de reeks.

De kalender van de Play-offs is er !
Dit seizoen start Standard de play-offs met de thuiswedstrijd tegen Genk op woensdag 17 april en eindigt met een classico met de ontvangst van Anderlecht op vrijdag 17 mei.
U vindt de volledige kalender op onze site of op onze Google Agenda.

02/04/2019

Overwinningen voor de meest ervaren speelsters en de voor de jongsten
Vrijdag begon het weekend goed voor Standard met een 0-11 overwinning tegen Heist waardoor de Luikenaars aan de play-offs kunnen beginnen op één punt van Gent en zes van Anderlecht. verslag
In de 2de Klasse B, in een match zwaar beïnvloed door de arbitrage, moesten de Rouches zich met 2-1 gewonnen geven te Sibret, maar zij blijven achtste. verslag
De U14 hebben 2-2 gelijk gespeeld te Hannuit en zakken naar de elfde plaats. verslag
De U13 met 1-3 verloren, hebben ongelukkig Tilff geholpen door twee owngoals aan te tekenen. verslag
De U12 hebben terug aangesloten met de overwinning en wonnen met 2-5 te Visé. verslag

29/03/2019

De klassieke fase van de Super League loopt op zijn einde
Vandaag vrijdag om 20.30 u speelt Standard zijn laatste match in de klassieke fase van de Super League tegen Heist om te weten of zij 16 of 18 punten hebben bij de aanvang van de play-offs waarvan de kalender nog steeds niet is uitgebracht.
Vermits er geen uitgestelde wedstrijden zijn in de 1ste Klasse, speelt de B-ploeg niet dit weekend.
In de 2de Klasse daarentegen, vermits onze Rouches op de vijftiende speeldag niet tegen Sibret speelden, gaan zij er nu zaterdag om 15.00 u naartoe.
Ook op zaterdag ontvangen de U13 Tilff om 10.30 u en de U12 gaan op verplaatsing naar Visé om 13.00 u.
Door woensdagavond met 0-4 te winnen tegen Sart Tilmant klimmen de U14 naar de tiende plaats verslag en moeten zondag om 9.45 u naar Hannuit, dat met één puntje achter hen staat.

26/03/2019

3 overwinningen, 3 nederlagen
Overwinning of niet, geen verandering in het klassement voor Standard.
In de 1ste Klasse stonden zij nog 1-1 gelijk bij de rust, maar op het einde moesten de Luiksen zich met 1-4 gewonnen geven tegen St-Ghislain. verslag
In de 2de Klasse B was het Anderlecht dat de score kon openen, maar Perrine Balant kon de situatie omkeren in het laatste half uur. verslag
De U16 zagen Tilff op het einde terugkomen maar konden de partij uiteindelijk met 3-2 winnend afsluiten. verslag
De U14 werden niet vernederd tegen de leider van hun serie, zelfs als zij, in de laatste minuten, nog de 0-3 binnen krijgen. verslag Maar zij kunnen nog een plaats opschuiven als zij woensdag om 19.15 u, de uitgestelde wedstrijd kunnen winnen tegen Sart Tilman, die maar één punt voorsprong hebben. Opgelet deze wedstrijd wordt gespeeld op de academie van Standard.
Zevende opeenvolgende overwinning voor de U13 te Ougrée, die weer op achterstand kwamen maar uiteindelijk toch de bovenhand konden halen en met 1-3 wonnen. verslag
De U12 konden niet veel inbrengen tegen Luik en verloren met 0-7. verslag

23/03/2019

Bijna iedereen speelt thuis
In afwachting dat er een nieuwe datum gevonden wordt voor de verplaatsing naar Heist, is er geen wedstrijd voor de A-ploeg, die wel zeker is zijn hun derde plaats te behouden.
Zaterdag kunnen de supporters veel matchen bijwonen op de academie van Standard.
Het begint reeds om 10.30 u met de ontmoeting van de U12 tegen RFC Luik.
Om 14.00 u ontvangen de U16, eerste in hun reeks, Tilff, vijfde.
Om 16.30 ontvangen de Rouches in 1ste Klasse, St-Ghislain die slechts drie punten en twee plaatsen voorsprong hebben en in 2de Klasse B komt Anderlecht B dat momenteel derde staat.
De U13, na hun nipte 4-3 overwinning tegen Cointe van donderdagavond verslag, gaan op verplaatsing naar Ougrée om 12.30 u.
Zondag tenslotte om 11.30 ontvangen de U14 FC Seraing, huidig leider in het kampioenschap.

19/03/2019

Afgelasting in de Super League
Vermits het grasveld van Heist onbespeelbaar is, wordt de ontmoeting met Standard van deze avond, uitgesteld. Er rest desondanks nog wel tijd om deze wedstrijd nog in te halen, vermits de Play-offs eerst beginnen op 17 april en eindigt op 17 mei.

De jeugd gestopt in de halve finale van de Beker
Maandag, kwalificeerden de U16 zich voor de halve finale van de Beker van België door te winnen met 1-0 van de Yellow Flames 2.0, dank zij een doelpunt van Mai-Li Hagelstijn verslag en zaterdag zijn de U13 hen gevolgd naar de halve finale door RWDM Girls met 9-1 te verpletteren. verslag fotogalerij
Zondag begaven beide ploegen zich dus naar Bierbeek, maar tegen de Yellow Flames 1.0 moesten de U16 zich met 2-1 gewonnen geven verslag en tegen Genk leidden de U13, tot twee maal toe, maar bij een 3-3 stand nam Genk uiteindelijk de bovenhand in de 58ste minuut. verslag
In de Super League komen de ploegen, op één speeldag van de Play-offs, dichter bijeen. Na de 1-4 nederlaag van dinsdag tegen Anderlecht verslag en de 1-0 overwinning, met 10 tegen 11, tegen La Gantoise verslag, resten er slechts drie punten tussen Gent (34) en Genk (31) met Standard daar tussen met 32 punten.
In de 1ste Klasse, met een 0-0 gelijkspel tegen Kontich, maken de Luiksen zich een beetje los maar hun positie blijft toch gevaarlijk. verslag
In de 2de Klasse B, hielden de Rouches lange tijd de nul op het bord om uiteindelijk toch met 0-2 te verliezen, zonder gevolgen echter voor hun rangschikking. verslag
De andere matchen van de jeugd werden allemaal uitgesteld door het provinciaal bestuur.

15/03/2019

Drie wedstrijden in zeven dagen
Voor de laatste thuiswedstrijd van het klassieke gedeelte van de Super League, ontvangt Standard vandaag vrijdag om 20.00 u AA Gent, tweede met vijf punten voorsprong, maar waartegen de Luiksen dit seizoen twee overwinningen behaalden.
Het programma van zaterdag begint om 9.30 u met de verplaatsing van de U12 naar Verviers en van de U16 naar Jehay, vierde.
Om 14.00 u ontvangen de U13, in de kwartfinale van de Beker van België, RWDM Girls voor deelname aan de halve finale van zondag.
Om 15.00 u, in de 1ste Klasse, moeten de Rouches naar Kontich, vijfde.
En om 16.30 u, in de 2de Klasse B, ontvangt Standard Mechelen, zesde.
Zondag meer matchen dan gewoonlijk.
Om 11.30 u ontvangen de U14 Hamoir, zesde.
Om 12.00 u, indien zij zich zaterdag kunnen kwalificeren, spelen de U13 hun halve finale van de Beker van België, te Bierbeek.
Om 15.30 u, is het de halve finale van de U16 te Bierbeek eveneens, gespeeld tegen de Yellow Flames 1.0.

11/03/2019

Een laatste clásico voor de Play-off
Bij het laatste bezoek van Anderlecht aan Standard moest de wedstrijd worden stilgelegd door het geweld van een aantal niet welgekomen radicalen, wat uiteindelijk geleid heeft tot een forfait van beide ploegen.
Morgen dinsdag om 20.00 u keert Anderlecht terug voor de achttiende speeldag in de Super League.
Wij weten reeds dat Standard naar de Play-off A gaat, samen met Anderlecht, AA Gent en Genk, maar met hoeveel punten verschil bij het begin weten wij nog niet.

Een goed weekend voor Standard
In de Beker van België heeft Standard zich gemakkelijk met 5-0 kunnen plaatsen tegen Genk B en ontvangt hierna Genk A in de halve finale, op 13 april aanstaande. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse hebben de Rouches drie belangrijke punten behaald door Zulte Waregem met 2-1 te kloppen, zelfs al blijven zij elfde. verslag
In de 2de Klasse B is Standard met een 1-3 overwinning teruggekeerd van hun verplaatsing naar Luik en behouden hun achtste plaats. verslag
De U16 speelden niet, maar vermits Aywaille evenmin speelde, behouden zij de eerste plaats.
De U14 behaalden een 0-2 overwinning op Beaufays en staan op slechts drie punten van de tiende plaats. verslag
Mooie overwinning ook voor de U13, 4-1 tegen RFC Luik en hun drie interprovincialen. verslag
De U12 zijn de enigen die zich met 2-0 moesten gewonnen geven op verplaatsing naar CS Sart Tilman. verslag

08/03/2019

De Beker van België is terug !
Een maand geleden werden de bekermatchen van de A-ploeg en van de U16, door de sneeuw, uitgesteld. Dit weekend is de Beker er weer.
Voor de A-ploeg is het Genk B dat de Luiksen partij komt geven, zaterdag om 15.00 u in de kwartfinale.
Voor de U16, na het forfait van Moorsel, zijn het de Yellow Flames 2.0 die de Rouches zullen verwelkomen maandag om 19.30 u eveneens in de kwart finale.
Voor het kampioenschap op zaterdag, ontvangen de U13 Luik C om 10.30 u en moeten de U12 naar CS Sart Tilman om 11.00 u.
Om 15.00 u in de 2de Klasse B, gaat Standard op verplaatsing naar FC Luik dat momenteel maar vier punten achterstand heeft.
En om 16.30 u in de 1ste Klasse, ontvangen de Rouches Zulte Waregem, vijfde op achttien punten van Woluwe.
Zondag tenslotte om 9.45 u spelen de U14 op verplaatsing te Beaufays, waartegen zij in de eerste ronde een gelijkspel behaalden.

05/03/2019

Overwinningen voor de kleinsten en nederlagen voor de groten
Dit weekend is succesvoller geweest voor de jeugd dan voor de anderen.
Bij de laatste, Chênée, hebben de U16 het mooiste resultaat van het week-end behaald met een 0-10 overwinning waardoor Standard, voor tenminste een week de eerste plaats inneemt. verslag
In de vriendschappelijke wedstrijd te Grez-Doiceau hebben de U14 eveneens gewonnen met 3-6. verslag
In de 1ste Klasse moesten de Luiksen zich met 3-2 gewonnen geven te Tongeren en vallen terug naar de elfde plaats. verslag
In de 2de Klasse B hebben de Rouches eveneens verloren met 2-3 tegen Auderghem maar behouden toch de achtste plaats. verslag

01/03/2019

Light week-end voor Carnaval
Voor de eerste dagen van het Carnavalverlof, staan er slechts drie wedstrijden op het zaterdagprogramma.
Om 14.00 u spelen de U16 op verplaatsing tegen Chênée, de huidige rode lantaarn, met eventueel de eerste plaats in het vooruitzicht.
Om 16.00 u heeft Standard een goede kans om zich van het behoud in 1ste Klasse te verzekering, indien zij met de overwinning terugkeren van hun verplaatsing naar Tongeren.
En om 16.30 u kan hetzelfde gebeuren in de 2de Klasse B, indien de Luiksen winnen tegen Auderghem, eerste potentiële zakker.

28/02/2019

Goede resultaten ofwel minder goede zonder gevolgen
Het voorbije weekend was niet perfect voor Standard maar zelfs de nederlagen hadden geen grote gevolgen.
In de Super League keerden de Rouches met een 1-4 overwinning terug van hun verplaatsing naar OHL en komen zodoende korter bij de tweede plaats. verslag
In de 2de Klasse, dank zij een mooie 2-1 overwinning tegen Club Brugge (tweede), stijgen de Luiksen naar de tiende plaats. verslag
In de 2de Klasse B verloor Standard met 2-1 op Tienen (derde) zonder gevolgen in het klassement voor de Rouches, die achtste blijven. verslag
De U16 hebben zich uitstekend geweerd tegen Aywaille en behaalden uiteindelijk een 2-0 overwinning. Daarmee bezorgt Standard de allereerste nederlaag van het seizoen aan de “Aqualiens”, waardoor zij momenteel nog maar twee punten voorsprong hebben. verslag
Tegen Verlaine moesten de U14 zich nogmaals gewonnen geven met 0-6 en blijven dertiende. verslag
De U13 wonnen met 1-2 op Visé BMFA verslag en de U12 hadden hetzelfde kunnen doen tegen Eupen maar, terwijl zij bij de pauze 2-0 leidden, vergaten zij in de tweede helft te voetballen en lieten Eupen 2-4 maken in tien minuten. verslag

22/02/2019

Eerste volledig week-end van het jaar !
Na een mooie overwinning op La Gantoise, gaat Standard vandaag vrijdag om 20.30 u op verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven, vijfde in de rangschikking.
Zaterdag begint om 10.30 u met de wedstrijd van de U12 die Eupen ontvangen.
Om 13.00 u gaan de U13 op verplaatsing naar Visé BMFA B.
Om 14.00 u het duel aan de top bij de U16, tweede, die de eerste Aywaille ontvangen.
En eveneens om 14.00 u moeten de Luiksen in de 2de Klasse B naar Eva's Tienen, vierde in de rangschikking.
Om 16.30 u tenslotte in de 1ste Klasse verwelkomen de Rouches, Club Brugge, tweede.
Om te eindigen ontvangen de U14, zondag om 11.30 u, Verlaine.

Standard pakt de drie punten in de Super League
Verleden dinsdag, behaalden de Rouches een belangrijke zege door met 1-3 te winnen op La Gantoise, dank zij doelpunten van Sanne Schoenmakers, Zoë Van Eynde en Noémie Gelders. verslag Terwijl de Buffalo's hun tweede plaats behouden met zeven punten voorsprong, heeft Genk thans een achterstand van vijf punten.
Woensdagavond, in de 2de Klasse B, hebben deLuiksen het er beter van af gebracht, want ondanks hun 1-3 verlies, blijven zij achtste. verslag

20/02/2019

Woensdagwedstrijd
Niet enkel in de Super League zijn er uitgestelde wedstrijden. Morgen woensdag om 19.45u in de 2de Klasse B ontvangt Standard OHL B, de onbetwiste leider van het kampioenschap.

19/02/2019

Standard blijft derde
Verleden vrijdag, in de Super League, heeft Standard de inzet 0-0 gedeeld tegen Genk. verslag De Rouches behouden dus hun derde plaats maar blijven onder druk van hun tegenstrever van de dag. Meer nog nu dinsdag om 20.30 u speelt Standard zijn inhaalwedstrijd op en tegen La Gantoise, momenteel tweede met tien punten voorsprong.
Bij de U16 behaalden de Rouches een 0-3 overwinning bij Fraiture Sport en behouden hun tweede plaats. verslag
De U14 keerden terug van hun verplaatsing naar Wanze/Bas-Oha met een 2-0 verlies. verslag
De U13 behaalden een 5-1 overwinning tegen Warsage verslag terwijl de U12 zich met 3-0 gewonnen moesten geven te Goé. verslag

14/02/2019

Strijd om de derde plaats in de Super League
Nu vrijdag om 20.00 u ontvangt Standard in de Super League zijn naaste concurrent voor de derde trede op het podium, KRC Genk, terwijl Anderlecht en Gent hun plaats op kop van het klassement willen bevestigen.
Zaterdag om 9.30 u moeten de U16 hun tweede plaats verdedigen tegen Clavier, door op verplaatsing te gaan naar Fraiture Sport, waartegen zij in de heenwedstrijd met 8-0 wonnen.
Om 9.30 u eveneens maken de U12 hun grote retour in de competitie na een zeer lange pause, met een verplaatsing naar Goé.
En om 10.30 u geldt hetzelfde voor de U13 die Warsage ontvangen voor hun hervatting van het kampioenschap.
Zondag tenslotte om 11.30 u brengen de U14 een bezoek aan Bas-Oha, vierde, terwijl zij sinds 13 januari niet meer gespeeld hebben.

12/02/2019

Lawine van doelpunten voor Standard
Niet minder dan 38 doelpunten werden er dit weekend door de Luikenaars aangetekend.
In de Super League hebben de Rouches Heist geklopt met 5-0 en heroveren hiermee de derde plaats van Genk, dat met 5-2 verloor van Anderlecht. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse, zelfs al leidde Standard een tijd met 1-0 , dank zij een owngoal van Aalst, moest het zich uiteindelijk met 1-3 gewonnen geven, maar behouden wel de elfde plaats. verslag
In de 2de Klasse B, behaalden de Luikenaars een mooie 1-4 overwinning op VC Moldavo en bevestigen hiermee hun achtste plaats. verslag
In de Ergo Cup plaatsten de U15 zich gemakkelijk voor de kwartfinales door Union Limbourg met 8-0 te kloppen. verslag
En in de Beker van België U13 hebben de Rouches Union Lasne Ohain verpletterd met 21-0 en gaan zodoende door naar de kwartfinales. verslag

08/02/2019

Geen afgelastingen voorzien
Alhoewel het weekend heel overtrokken wordt voorspeld, zou het toch droog blijven zodat de competities vanaf nu kunnen hervat worden.
Vrijdagavond om 20.00 u ontvangt Standard, Heist in de Super League terwijl Genk op verplaatsing moet naar Anderlecht. De Luiksen hebben zodoende een mooie gelegenheid om de derde plaats terug te pakken.
Zaterdag om 12.00 u, beginnen de U13 hun Beker van België, door in de achtste finale, één van de andere franstalige ingeschreven clubs, nl. Union Lasne Ohain te ontvangen.
Om 14.00 u is het de beurt aan de U16 om Union Limbourg, voor de achtste finale in de Ergo Cup U15 ditmaal te ontvangen.
Om 14.30 u, in 2de Klasse B, moet de C-ploeg naar VC Moldavo. En als Moldavo 12 punten meer telt en twee plaatsen voorsprong heeft op Standard, heeft het ook twee matchen meer gespeeld.
En om 16.30 u in de 1ste Klasse, ontvangen de Rouches, Eendracht Aalst, waar zij in de heenronde met 1-2 wonnen. Een nieuwe overwinning kan hen drie plaatsen doen stijgen in het klassement.

05/02/2019

Slechts één overwinning voor Standard dit weekend
De sneeuw heeft dit weekend weeral voor een ravage gezorgd. Op de vijf voorziene wedstrijden voor Standard, werden er vier afgelast. En nationaal werden er 11 matchen van de 24 uitgesteld.
Voor de Rouches bleef enkel de verplaatsing naar Melsele behouden en deze werd afgesloten met een mooie 0-6 overwinning van onze B-ploeg, die hiermee de elfde plaats in het klassement inneemt. verslag

01/02/2019

Nog steeds veel afgelastingen!
Verleden week konden enkel de U13 hun vriendschappelijke wedstrijd afwerken.
Dit week-end, in de Super League, moet Standard naar La Gantoise nu vrijdag om
20.30 u voor een match waarbij de Buffalos meer te verliezen hebben dan de
Rouches. (uitgesteld)
In de 1ste Klasse, moeten de Luiksen zaterdag om 16.00 u punten pakken te
Melsele, een tegenstrever die binnen hun bereik ligt.
In de 2de Klasse B, ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u, de leider in het kampioenschap OHL B. (uitgesteld)
Ook zaterdag om 13.30 u, zetten de U16 hun eerste stappen in de Beker van België, met de ontvangst van FC Moorsel voor de achtste finale. (uitgesteld)
Zondag om 9.45 u moeten de U14 naar FC Huy die op gelijke hoogte van onze
jongsten staan. (uitgesteld)

29/01/2019

Opsporingsdagen
De inschrijvingen voor de opsporingsdagen van jonge speelsters (geboren tussen 2005 en 2009 inbegrepen) zijn geopend via Internet op dit adres.

Beker van België
De tegenstrevers voor de halve finales zijn gekend, maar wie thuis speelt nog niet. Zaterdag heeft Genk A zich geplaatst met een 5-0 score tegen Eendracht Aalst, terwijl Woluwe, door het forfait van Melsele, naar de volgende ronde gaat.
Nog dit week-end, hebben de U13 een mooie inhaalbeweging gedaan in de vriendenwedstrijd op DC Cointe. Met een 5-1 achterstand, bij aanvang van de tweede helft, kwamen zij terug tot 5-5 in minder dan een kwartier. verslag

26/01/2019

Algemene afgelasting
Geen wedstrijden voor de dames van Standard dit weekend.
Voor de jeugd is het, het P.C. Luik dat besloot tot een algemene afgelasting.
Voor de groten is het de K.B.V.B. die niet aanvaardt dat de Luiksen voor de Beker van België spelen op een synthetisch veld, met als gevolg het uitstellen van de wedstrijd.

23/01/2019

De koude is er en de uitgestelde wedstrijden ook
Dit weekend heeft het vriesweer voor de afgelasting gezorgd van de ontmoeting in 2de Klasse te Sibret en bij de U14 te Sart Tilman.
De U16 speelden een goede wedstrijd tegen Ougrée en behaalden een 4-2 overwinning waardoor zij zich handhaven op de tweede plaats. verslag
In de 1ste Klasse daarentegen, verloren de Luikenaars met 1-4 van Moldavo en blijven aan de achterkant van het peloton. verslag

18/01/2019

Een korter week-end
Vermits de Red Flames in Spanje zitten is er dit week-end geen Super League, maar de andere competities gaan gewoon verder.
Zaterdag om 13.30 u ontvangen de U16, die verleden week de tweede plaats pakten, Ougrée, vijfde, maar waartegen zij in de eerste ronde niet konden uitkomen.
Een uur later om 14.30 u is het op en tegen Sibret dat de C-ploeg hun match aanvangen in een poging om in de eerste helft van de rangschikking te geraken in de 2de Klasse B.
En om 16.30 u verwelkomt Standard Moldavo, een moeilijke tegenstrever, momenteel zesde in de 1ste Klasse, waartegen de Luikenaars in de heenronde een nipte 1-0 nederlaag moesten toestaan.
Zondag tenslotte, om 9.45 u zakken de jeugdige speelsters van de U14 af naar CS Sart Tilman, voor zeker een spannende wedstrijd tussen twee ploegen met hetzelfde aantal punten.

15/01/2019

Derde nipte nederlaag tegen de Mauven
Verleden vrijdag in de Super League, begaf Standard zich voor de tweede opeenvolgende keer naar Anderlecht en moest zich opnieuw met het kleinste verschil 1-0, gewonnen geven in de laatste ogenblikken van de match. verslag
In de 1ste Klasse, moesten de Luiksen zich ook met 3-1 gewonnen geven tegen Woluwe, de leider in de competitie. verslag
In de 2de Klasse B, hadden de Rouches een dikke overwinning kunnen behalen, gezien de hoeveelheid kansen, maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel, nog afgedwongen helemaal op het einde van de wedstrijd. verslag fotogalerij
De U16 hebben Hoei gedomineerd en wonnen de wedstrijd met een mooie 9-1. verslag fotogalerij
De U14 daarentegen, toonden zich, tegenover de derde van de rangschikking, steviger maar werden uiteindelijk toch met 1-4 geklopt. verslag

10/01/2019

Terugkeer naar Tubize
In de Super League begint 2019 zoals 2018 eindigde … met een verplaatsing naar de Mauven. Deze laatste match won Anderlecht met 1-0 en diezelfde dag keurde de Belgische Voetbalbond de 0-1 overwinning goed, van de stilgelegde wedstrijd van 16 november. Het is dus als nieuwe leider in de rangschikking dat de Mauven onze Rouches zullen verwelkomen nu vrijdag om 20.00 u voor de uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag, die Standard absoluut moet winnen wil het de derde plaats van Genk terug overnemen.
En het is niet enkel voor de A-ploeg dat het bestand voorbij is.
In de 1ste Klasse beginnen de Luikenaars, die nog steeds te kort bij de gevarenzone staan, aan de tweede ronde met een verplaatsing naar de leider White Star Woluwe, nu zaterdag om 15.00 u.
In de 2de Klasse B, is Standard naar de eerste helft van de rangschikking gestegen en ontvangen zaterdag om 16.30 u de derde ASE Chastre.
Na een onderbreking van één maand, ontvangen de U16, zaterdag om 13.30 u FC HUY, negende.
Het omgekeerde bij de U14 die zondag om 11.30 u de derde ontvangen, Templiers-Nandrin.

01/01/2019

Gelukkig Nieuwjaar 2019

22/12/2018

Standard van de derde plaats verdrongen
Vrijdagavond na verlies met 1-0 van de Mauven, met een doelpunt van Charlotte Tison in de 63ste minuut, blijven de Rouches achter Anderlecht en worden zelfs met één punt voorbij gestoken door Genk dat 3-3 gelijk speelde op La Gantoise. verslag
Het is dus op de vierde plaats dat Standard de feestdagen zal moeten doorbrengen tijdens een korte winterpauze, want reeds op 11 januari moeten de Luiksen terug naar Anderlecht om eindelijk hun match van de derde speeldag in de Super League af te werken.

21/12/2018

Een laatste wedstrijd vóór 2019
In deze periode, waarin de meeste competities reeds stilliggen door de winterstop, gaat de Super League nog even door, met op deze vrijdagavond een eerste uitwedstrijd om 20.00 u, op Anderlecht. En met slechts twee punten verschil tussen beide clubs, is het misschien de tweede plaats die de Rouches onder de kerstboom vinden.

18/12/2018

De volle pot voor de groten !
Een spannend maar zegenrijk week-end voor Standard.
In de Super League, leidden de Rouches 2-0 tegen OHL, dank zij twee doelpunten van Noémie Gelders, alvorens de Leuvenaars tot 2-1 te zien terugkomen en bijna nog een gelijkspel af te dwingen. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse werden de Rouches een tijdje op achterstand gesteld, maar zij konden de bovenhand halen, nadat Genk tot tweemaal toe kon terugkomen. Op het einde haalde Standard het met een 3-4 overwinning, met twee doelpunten van Welma Fon en twee van Constance Brackman (met ook nog een assist op een doelpunt van Welma Fon), waardoor Standard opschuift naar de elfde plaats. verslag
In de 2de Klasse B hebben de Luiksen Couvin-Mariembourg gedomineerd en met 3-0 gewonnen, na twee doelpunten van Sarah Arabia op twee mooie assists van Pauline Taquet en nog een doelpunt van Pauline Taquet zelf. Met deze vierde opeenvolgende zege kan Standard de feestdagen doorbrengen op de zevende plaats van het klassement ! verslag

14/12/2018

Weldra 2019
Midden december hebben de examens voorrang zodat de jeugdcompetities onderbroken zijn. Er zijn dus enkel wedstrijden voor de groten.
In de Super League ontvangt Standard vandaag vrijdag om 20.00 u Oud-Heverlee Leuven, de voorlaatste, waartegen de Luiksen dit seizoen slechts tweemaal konden gelijkspelen.
In de 1ste Klasse, moeten de Rouches, die op zoek zijn naar hun vierde overwinning, naar Genk B nu zaterdag om 14.30 u.
In de 2de Klasse B, kan Standard de feesten doorbrengen op de zevende plaats, in geval van een overwinning zaterdag om 16.30 u thuis tegen Couvin-Mariembourg.

11/12/2018

Status quo in de Super League en beslissing van de KBVB
Standard en Genk hebben vrijdag in de Super League de inzet met 1-1 gedeeld terwijl La Gantoise en Anderlecht allebei met 3-0 wonnen. De posities in het voorlopig klassement blijven dus ongewijzigd en Standard blijft dus voor Genk, gezien hun twee minder gespeelde matchen en een beter doelpuntensaldo. verslag
Wat de stilgelegde match tegen Anderlecht betreft, heeft de KBVB beslist dat de wedstrijd herspeeld dient te worden.
In de 1ste Klasse, heeft Massenhoven met heel veel geluk, de Luiksen met 0-2 verslagen. verslag Door een gedwongen forfait van Tongeren echter, neemt Standard een plaats terug in het klassement.
In de 2de Klasse B, klimmen de Rouches, dank zij hun 0-3 overwinning tegen Wolvertem Merchtem, naar de achtste plaats. verslag
De U16 hebben de jeugdige ploeg van Marchin volledig gedomineerd en met 16-0 gewonnen. verslag
De U14 tenslotte hebben zeer goed gespeeld tegen Aywaille, zelfs al moesten ze zich met 3-2 gewonnen geven. verslag

07/12/2018

De derde plaats als inzet
Vandaag vrijdag, om 20.30 u speelt Standard op verplaatsing bij de concurrent voor de derde plaats in de Super League, KRC Genk.
In de 1ste Klasse, ontvangen de Rouches nu zaterdag om 16.30 u Massenhoven, de huidige vierde in de rangschikking.
In de 2de Klasse B moeten de Luiksen om 17.30 u naar Wolvertem Merchtem, die hen juist voorafgaan.
De U16 verwelkomen om 10.30 u Marchin, dat tot nog toe slechts twee overwinningen telt.
Zondag om 11.30 u gaan de U14 op verplaatsing naar Aywaille dat ex aequo tweede staat met Hamoir.
Voor de U13 en de U12 is de winterstop reeds ingegaan.

04/12/2018

Een afgetekende en noodzakelijke overwinning
Verleden zaterdag in de Super League, behaalde Standard een afgetekende 0-10 overwinning te Heist die noodzakelijk geworden was door de verrassende 0-1 nederlaag van Anderlecht tegen Genk. De rangschikking blijft ongewijzigd zelfs al verstevigt Gent zijn leidersplaats. verslag
In de 1ste Klasse werden de Luiksen met 3-0 verslagen door AA Gent B en blijven zodoende voorlaatste. verslag
In de 2de Klasse B hebben de Rouches La Louvière met 6-0 verslagen en klimmen naar de achtste plaats. verslag
De U16, winnaars met 0-6 tegen Harzé, blijven op de derde trede van het podium. verslag
In de andere zaterdagmatchen zagen wij de jeugdploegen omgekeerde resultaten behalen in hun vriendschappelijke wedstrijden.
Terwijl de U13 met 3-1 wonnen van CS Sart Tilman verslag, hebben de U12 met 1-3 van dezelfde club verloren. verslag
Zondag tenslotte hebben de U14 met tamelijk zware 1-7 cijfers verloren tegen Waremme, waardoor zij drie plaatsen zakken in de rangschikking. verslag

01/12/2018

Een weekend om punten te pakken
De maand december zou wel eens kunnen beginnen met een reeks overwinningen voor Standard.
Vandaag zaterdag gaan de Rouches om 15.00 u naar KSK Heist, de laatste in de Super League, terwijl Genk, hun naaste concurrent, op verplaatsing moet naar Anderlecht.
In de 1ste Klasse zal de taak voor de Luikenaars wat zwaarder zijn, want zij moeten om 17.00u naar AA Gent, achtste in de rangschikking.
In 2de Klasse B ontvangt Standard om 16.30 u La Louviére dat nog steeds geen enkel punt heeft.
De U16 kunnen hun derde plaats bevestigen op hun verplaatsing om 10.30 u naar Harzé, negende.
En zondag om 11.30 u moeten de U14 naar Stade Waremme, achtste.
Tenslotte, zaterdag om 14.00u ontvangen de jeugdspeelsters van de U12 en de U13 CS Sart Tilman in vriendschappelijke wedstrijden.

26/11/2018

Bijna een doos vol dit weekend
Na een in angst en ontzetting stilgelegde wedstrijd was het in vreugde dat de wedstrijd tegen AA Gent verleden vrijdag dank zij een 2-0 overwinning van Standard, dat zodoende zijn derde plaats behoudt in de Super League. verslag fotogalerij
Maar het was niet de enige overwinning van het weekend.
In de 1ste Klasse wonnen de Rouches met 4-2 tegen Merkem en staan nu op drie punten van de negende plaats. verslag
In de 2de Klasse B, hebben de Luiksen eveneens hun wedstrijd op Bokrijk met 3-5 gewonnen en komen hierdoor op de negende plaats te staan. verslag
De U16 blijven op de derde plaats staan ondanks dat hun match tegen Marchin naar 8 december werd verplaatst.
De U14 hebben de situatie kunnen omkeren, om uiteindelijk met 1-4 te winnen op Tilleur en zodoende beslag te leggen op de tiende plaats. verslag
Voor de U13 eindigde hun wedstrijd op verplaatsing naar Beaufays op een 1-7 overwinning. verslag
Het waren enkel de U12 die zich met 1-2 gewonnen moesten geven op het einde van de match tegen Melen-Micheroux. verslag

23/11/2018

Na de rivaal, de leider
Vrijdag om 20.00 u ontvangt Standard de leider in de Super League, La Gantoise.
Zaterdag in de 1ste Klasse, krijgen de Rouches om 16.30 u Merkem op bezoek, de laatste in de stand, dat echter slechts drie punten achterstand heeft op de onzen.
In de 2de Klasse B, moeten de Luikenaars om 14.30 u naar Bokrijk, een rechtstreekse concurrent, aangezien zij met hetzelfde aantal punten staan.
's Morgens gaan onze U13 om 9.30 u naar Beaufays en de U12 ontvangen om 10.30 u Melen-Micheroux.
Zondag om 9.45 u moeten de U14 naar Tilleur, de rode lantaarn van de reeks.

19/11/2018

Wanneer de menselijke dwaasheid nu ook al het damesvoetbal bereikt !
Vrijdag begon de match tegen Anderlecht slecht met een goal in de 35ste min, maar zij had zeker niet mogen eindigen na de aankomst van de ultra's en de hysterische Luikenaars, die zeker niet voor het voetbal gekomen waren. verslag fotogalerij
Zaterdag waren de resultaten voor Standard beter.
In de 1ste Klasse hebben de Luikenaars hun uitgestelde wedstrijd tegen Melsele met 3-0 gewonnen, wat hen echter nog steeds niet van de dertiende plaats af helpt. verslag
De U13 hebben hun match tegen Charneux met 5-2 gewonnen verslag terwijl de U12 in de laatste minuten een 4-4 gelijkspel moesten toestaan op Beaufays. verslag
En vriendschappelijk hebben de U16 Dison met een 0-9 overwinning ingemaakt. verslag
Zondag tegen Aywaille, begonnen de Rouches goed, maar moesten zich uiteindelijk met 2-7 gewonnen geven. verslag

15/11/2018

Een langverwachte clasico
Door het uitstellen van de heenwedstrijd, naar 18 januari 2019, is het nu vrijdag om 20.00 u de eerste keer dit seizoen, dat Standard Anderlecht ontmoet in de Super League. Om de overwinning te behalen tegen de Mauven, zullen de Luikenaars veel moed, energie en aanmoedigingen nodig hebben. Kom dus massaal naar de wedstrijd om hen aan te moedigen. Wij herinneren eraan dat de inkom gratis is voor de geabonneerden van Standard Luik.
In de 1ste Klasse, spelen de Rouches zaterdag om 16.30 u hun uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag en ontvangen dus Melsele (achtste).
Zaterdag om 14.30 u, gaan de U16 op verplaatsing naar Stade Disonais voor een vriendschappelijke wedstrijd.
En zaterdagmorgen moeten de U12 om 9.30 u naar Beaufais en ontvangen de U13 Charneux om 10.30 u.
Zondag tenslotte, om 11.30 u ontvangen de U14 Aywaille (vierde).

13/11/2018

Slechts één overwinning op verplaatsing
Dat is de trieste bilan van het weekend.
In de 1ste Klasse werd Standard tegen St-Ghislain al snel op een 2-0 achterstand geplaatst, kon niet meer terug komen en moest uiteindelijk met 3-1 de duimen leggen. verslag
In de 2de Klasse B was het Charlotte Catinus die de score kon openen tegen Anderlecht maar het waren uiteindelijk de Mauven die met 2-1 de bovenhand haalden, waardoor de Rouches terugvallen naar de tiende plaats. verslag
De U16, met een 2-4 zege tegen Tilff, waren de enigen die dit week-end konden winnen en blijven zodoende op de derde trede van het podium. verslag
Tegen de indrukwekkende leider van hun reeks, konden de U14 een half uurtje stand houden voor zij zich met 9-1 moesten gewonnen geven. verslag
De U13 hadden lange tijd de overwinning in het zicht tegen Ougrée, maar moesten uiteindelijk een 4-4 gelijkspel toestaan op het einde van de wedstrijd. verslag fotogalerij
Na een tijd op een 3-0 achterstand gestaan te hebben tegen FC Liège, konden de U12 tot 3-3 terugkomen, maar moesten zich uiteindelijk toch met 6-4 gewonnen geven. verslag

09/11/2018

Een week-end op verplaatsing
In de 1ste Klasse gaat Standard zaterdag om 14.30 u op verplaatsing naar Union St-Ghislain Tertre Hautrage, tiende in de rangschikking.
In de 2de Klasse B, waar de ontmoetingen omgekeerd werden, moeten de Luikenaars zaterdag om 15.00 u naar Anderlecht, derde.
De U16, nog steeds op het podium, moeten zaterdag om 13.30 u op verplaatsing naar Tilff, vijfde.
Na hun mooie overwinning van verleden week, moeten de U14 op zondag om 9.45 u naar FC Seraing, nog steeds leider.
De U12 moeten ook op verplaatsing naar … FC Luik, zaterdag om 9.30 u.
De U13 zijn de enigen die thuis spelen op zaterdag om 10.30 u tegen Ougrée.

06/11/2018

Enkel de jeugd komt er goed uit
In de 1ste Klasse is de ontmoeting uitgedraaid in het voordeel van Kontich, dat met zijn 0-2 overwinning voor Standard komt te staan. verslag
In de 2de Klasse B eindigde de verplaatsing naar Mechelen op een nipte 2-1 nederlaag, maar de Luikenaars behouden hun negende plaats. verslag
De U16 speelden niet in het kampioenschap wat in het voordeel van Aywaille speelde en zo de eerste plaats kon innemen. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Weywertz daarentegen eindigde op een blanco gelijkspel.
De U14 hebben Hannuit ingepakt en wonnen met 10-0 waardoor zij een plaats herwonnen, een week voor de gevaarlijke verplaatsing naar de leider in het kampioenschap. verslag
De U13 slaagden er nog in terug te komen tot 2-2 tegen Tilff maar moesten zich uiteindelijk met 5-2 gewonnen geven. verslag
Ook de U12 behaalden een mooie 6-1 overwinning tegen Visé BMFA. verslag

02/11/2018

Een bijna volzet week-end
Zaterdagmorgen ontvangen de U12 Visé BMFA om 10.30 u en de U13 moeten naar Tilff om 11.00 u.
In de 1ste Klasse hebben de Luikenaars de gelegenheid de hoog nodige punten te halen bij hun thuismatch om 16.30 u tegen Kontich, de rode lantaarn.
In de 2de Klasse B zijn de Rouches de laatste weken, goed gestegen in het klassement maar de verplaatsing naar Mechelen om 16.45 u zal waarschijnlijk wat moeilijker zijn.
Zondag staan er twee wedstrijden op het programma : de vriendschappelijke wedstrijd van de U16 op en tegen Weywertz om 11.00u en de kampioenschapswedstrijd van de U14, die Hannuit ontvangt om 11.30 u.

Standard in de kwart
Het is met een 4-0 score dat Standard zich gekwalificeerd heeft voor de kwartfinale in de Beker van België tegen KSK Heist dank zij drie doelpunten van Carolina Wolters en één van Lola Wajnblum. Zaterdag 26 januari in de kwartfinale ontvangen de Rouches de B-ploeg van Genk. verslag fotogalerij
Te Grez-Doiceau, hebben de U14 de score geopend via Luka Maillard en dan, na de gelijkmaker, was het Maren Rens en Sharmel Libotte die voor een 1-3 voorsprong zorgden, maar de thuisploeg kwam op gelijke hoogte tegen het einde van de wedstrijd en wonnen uiteindelijk nog met 4-3.
De ontmoeting van de U16, tegen de interprovincialen van Grez-Doiceau, was een pak moeilijker. Bij een 1-0 achterstand, was het Marine Rosala die gelijkstelde maar nadien namen de jongens het heft in handen en wonnen de partij met 7-1.
De match van de B's werd verplaatst naar 17 november om 16.30 u.

30/10/2018

De wedstrijden van Allerheiligen
Vermits donderdag één november een feestdag is, waarom zouden we dan geen voetbal spelen !
Wij beginnen reeds woensdagavond met de uitgestelde wedstrijd in de 1ste Klasse Standard – Melsele om 19.30 u.
Donderdag om 15 u begint de A-ploeg haar deelname aan de Beker van België in de achtste finale, thuis tegen KSK Heist.
Daarbij worden nog twee vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd te Grez-Doiceau om 15.00 u voor de U14 en om 16.30 u voor de U16.

29/10/2018

Status quo in de Super League
Met de puntendelingen 2-2 van Standard op OHL en de 1-1 van Anderlecht op Gent, veranderen de posities niet in de Super League, zelfs al won Genk met 8-0 tegen Heist. verslag
In de 1ste Klasse opende Carolina Wolters de score te Zulte Waregem maar de Flandriens wonnen uiteindelijk de match met 3-1, waardoor de Luikenaars op de 12de plaats blijven. verslag
In de 2de Klasse B daarentegen hebben de Rouches hun derby tegen RFC Liège met 1-0 gewonnen en klimmen nog twee plaatsen in de rangschikking zodat zij nu op de negende plaats staan. verslag
In de Ergo Cup hebben de U16 zich stevig moeten weren om zich met 0-1 te kwalificeren tegen Ellas Herstal. verslag fotogalerij
De U13 domineerden de jongeren van Jupille B en eindigden met een mooie 9-1 overwinning. verslag fotogalerij
De U12 moesten zich met 4-1 gewonnen geven op FC Seraing. verslag

26/10/2018

Spannend weekend voor Standard
In de Super League hebben de Luikenaars verleden week, de derde plaats heroverd en om die te behouden moeten zij vrijdag om 20.30 u, winnen van en op Oud-Heverlee Leuven, wat nooit gemakkelijk is !
In de 1ste Klasse moeten de Rouches, die nog steeds moeilijk tot scoren komen, zaterdag om 15.00 u naar Zulte Waregem, dat op de derde plaats staat ondanks hun twee uitgestelde wedstrijden.
In de 2de Klasse B, heeft Standard eindelijk zijn eerste punten behaald en bereidt zich nu voor op de ontvangst van hun naaste belager, RFC Liège, voor een vurige derby zaterdag om 16.30 u.
De U16 nemen voor de eerste keer deel aan de Beker van de Provincie (of Ergo Cup) op zaterdag om 13.30 u en moeten hiervoor op verplaatsing naar FC Ellas Herstal.
De U13 ontvangen zaterdag om 10.30 u FC Jupille.
De U12 daarentegen moeten zaterdag om 9.30 u naar FC Seraing.

23/10/2018

Een veel positievere balans dit weekend !
Met drie overwinningen, drie puntendelingen en slechts één nipte nederlaag, was dit weekend één van de beste sinds het begin van het seizoen.
In de Super League heeft Standard Genk kunnen bedwingen met een 4-2 overwinning om zodoende de derde plaats te kunnen innemen. verslag fotogalerij
In de 1ste Klasse, was het een spannende wedstrijd en alhoewel zij met 1-0 achter kwamen, slaagde Tongeren erin de drie punten te pakken, dank zij twee doelpunten van Céline Verdonck. verslag
In de 2de Klasse B behaalden de Rouches hun eerste overwinning van het seizoen met een 1-4 score tegen Auderghem. verslag
De U16 hebben hun match tegen Chênée volledig gedomineerd en hun wedstrijd vloeiend gewonnen met 14-1 waardoor zij op de tweede plaats komen. verslag
De U14, tot driemaal toe op achterstand geplaatst door Beaufays, zijn telkens kunnen terug komen en eindigden zo op een 3-3 gelijkspel. verslag
De U13 werden door Luik op een 4-0 achterstand gezet in de 35ste minuut en slaagden er toch nog in om 4-4 gelijk te spelen. verslag
De U12 hebben ook een 2-2 gelijkspel kunnen afdwingen tegen CS Sart Tilman. verslag

18/10/2018

Begin van de tweede ronde van de Super League
Vrijdag begint reeds de tweede ronde in de Super League met om 20.00 u de komst van KRC Genk, derde op één punt, op de academie van Standard.
In de 1ste Klasse ontvangen de Luikenaars, zaterdag om 16.30 u Tongeren DV, achtste op drie punten.
In de 2de Klasse B, zullen de Rouches de vliegtuigen van kortbij kunnen observeren tijdens hun match van zaterdag om 18.00 u op FC Irlande Auderghem, elfde op één punt.
De U16, die slechts op één punt van de leider staan, ontvangen zaterdag om 13.30 u, Chênée, de laatste in het klassement.
De U14 verwelkomen zondag om 11.30 u, hun rechtstreekse concurrent RSC Beaufays.
Voor de laatste twee matchen van zaterdag zien wij dat de U13 om 9.30 u naar RFC Luik moeten en de U12 ontvangen CS Tilman om 10.30 u.

14/10/2018

Zowel de groten als de jongsten winnen
In de Super Leagues, had Standard 35 minuten nodig om de verdedigingsmuur van Heist te doorbreken, maar 't was uiteindelijk met een 8-0 zege dat de Luikenaars hun eerste seizoensoverwinning binnen haalden en komen zo op slechts één punt van de derde plaats. verslag fotogalerij
De dag voordien, bij een vriendschappelijke te Tienen, heeft de B-ploeg de wedstrijd met 0-2 gewonnen, dank zij een doelpunt van Merel Smets en een own goal van Tienen.
Verloren met 4-1 op Aywaille, werden de U16 ook bijgehaald door Clavier en dalen terug naar de derde plaats. verslag
Alhoewel zij zich beter verdedigden, werden de U14 toch met 4-3 verslagen door Verlaine en worden hierdoor dertiende. verslag
De U13 op hun beurt, openden de score heel snel tegen Visé en eindigden op een 3-0 overwinning. verslag
De U12 tenslotte, versloegen de Germanen van FC Eupen met 1-0, enige goal van Ines Jachacek. verslag

12/10/2018

Misschien een eerste overwinning in de Super League
Vrijdag om 20.00 u ontvangt Standard Heist in de Super League. Tegen deze tegenstrever, laatste in de rangschikking en reeds 23 goals binnen gekregen in drie wedstrijden, hebben de Luikenaars de gelegenheid hun eerste overwinning van het seizoen te behalen.
Dit week-end heeft ook de vierde ronde in de Beker van België plaats, spijtig genoeg zonder Standard. In de plaats gaat de B-ploeg donderdagavond om 20.00 u naar Tienen voor een vriendschappelijke ontmoeting.
Alle jeugdploegen spelen uitzonderlijk enkel op zaterdag.
Om 9.00 u gaan de U12 naar Eupen.
Om 10.30 u ontvangen de U13 Visé BMF A.
Om 14.00 u moeten de U16 hun eerste plaats verdedigen op Aywaille die hen met twee punten verschil op de hielen zitten.
En tenslotte om 14.30 u gaan de U14 naar de vierde gerangschikte, Verlaine.

08/10/2018

De U16 op de eerste plaats
Dank zij hun 8-0 overwinning op Fraiture Sport en het 7-7 gelijkspel van Aywaille op Ougrée, zijn de U16 nu alleen eersten in hun reeks. verslag
Het was uitgelezen naar de eerste van de 1ste Klasse, Club Brugge, waar Standard naar toe moest en de wedstrijd met een nipte 2-1 verloor. verslag
Eveneens een 2-1 nederlaag voor de Luikenaars in 2de Klasse B thuis tegen Eva's Tienen na een spannende wedstrijd.
Verslagen met 0-5 op Bas-Oha, blijven de U14 op de twaalfde plaats in de rangschikking. verslag
De U13 hebben een 2-2 gelijkspel moeten toestaan in de laatste seconden van de wedstrijd op Warsage. verslag
En de U12 hebben met 2-5 verloren tegen Goé, en hebben op het einde van de wedstrijd, toch nog de eer kunnen redden. verslag

05/10/2018

Geen Super League nu vrijdag
Bij hun traject om de Mondial 2019 te bereiken, ontvangen de Red Flames vrijdag Zwitserland, waardoor de Super League met een week wordt opgeschort.
In de andere afdelingen daarentegen, gaat het kampioenschap verder.
Zo speelt de B-ploeg zaterdag om 16.00 u op verplaatsing bij de leider in de 1ste Klasse, Club Brugge.
In de 2de Klasse B ontvangt Standard de vierde in de rangschikking, Eva's Tienen om 16.30 u.
De U16 verwelkomen om 14.00 u Fraiture Sport, zesde in de rangschikking.
De U12 ontvangen Goé om 10.30 u en de U13 gaan op verplaatsing naar Warsage om 11.00 u.
En zondag tenslotte om 11.30 u ontvangen de U14 Bas-Oha, tiende in de rangschikking.

01/10/2018

Enkel de B-ploeg verbetert haar rangschikking
Dit weekend waren de overwinningen niet talrijk voor Standard.
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg haar match tegen Eendracht Aalst met 1-2 gewonnen en stijgt naar de tiende plaats in de rangschikking. verslag
Bij de U16 hebben de Luikenaars Hoei met 0-11 verpletterd maar blijven op de derde plaats staan. verslag
In de Super League, ondanks hun 3-0 nederlaag op La Gantoise, blijven de Rouches vierde. verslag
In de 2de Klasse B, moest Standard zich, zonder hun keepster in de tweede helft, met 0-2 gewonnen geven tegen Moldavo B en zakt naar de dertiende plaats. verslag
De U14, met 7-2 geklopt door Templier-Nandrin, behouden hun twaalfde plaats in de rangschikking. verslag
Geen rangschikking voor de allerjongsten, maar twee nipte nederlagen: 2-3 voor de U13 tegen Jupille verslag fotogalerij en 1-2 voor de U12 tegen Sprimont Comblain. verslag fotogalerij

28/09/2018

Terug naar de competitie
Na een eerder light weekend is iedereen weer terug op de velden.
Vrijdagavond om 20.30 u gaat de A-ploeg in de Super League, op verplaatsing naar La Gantoise.
Zaterdag om 10.30 u ontvangen de U12 Sprimont en de U13 Jupille.
Om 14.00 u gaan de U16 op verplaatsing naar Hoei, de voorlaatste in de rangschikking.
Om 14.00 u ook in de 1ste Klasse gaat de B-ploeg op bezoek bij Eendracht Aalst dat een betere seizoensaanvang kende dan de Luikenaars.
En om 16.30 u ontvangt de C-ploeg Moldavo B in de 2de Klasse. Zij verkeren in dezelfde situatie als de B-ploeg met nog geen enkel punt op de teller, tegenover een ploeg met meer vertrouwen.
Zondag om 11.30 u gaan de U14 naar Templeurs-Nandrin, die momenteel op gelijke hoogte staan van de Rouches.

Winst en verlies
Terwijl woensdagavond de U16 hun vriendenwedstrijd te Trooz met 1-2 wonnen verslag, hebben de U13, spijtig genoeg, hun wedstrijd tegen Saive met 3-5 verloren. verslag

25/09/2018

Er is op woensdagavond niet enkel de Croky Cup!
Woensdag spelen ook de U13 hun uitgestelde wedstrijd van de tiende speeldag tegen Saive om 19.00 u op de academie.
De U16 van hun kant spelen een vriendschappelijke wedstrijd te Trooz om 19.30 u.

24/09/2018

Uitzonderlijke scores voor de jeugdploegen
Zaterdag waren de scores hoog maar niet altijd in het voordeel van Standard.
Inderdaad, want de U13 verloren met 9-0 op Eupen verslag terwijl de U12 met 1-9 wonnen op DC Cointe. verslag
Zondag dan tegenover Hoei, na een slechte start waarbij zij binnen de twintig minuten vier doelpunten tegen kregen, konden de U14 wel het spel in evenwicht brengen, maar niet de score. Die bleef steken op 1-4 gedurende de ganse tweede helft. verslag fotogalerij

21/09/2018

Een weekend voor de jeugd
Vermits de ontmoeting in de Super League van vrijdag tegen Anderlecht werd uitgesteld en Engis algemeen forfait gaf voor de U16, blijven er enkel drie jeugdwedstrijden over dit weekend.
Zaterdagmorgen om 9.30 u gaan de U12 op verplaatsing naar DC Cointe terwijl de U13 op verplaatsing spelen tegen Eupen.
En zondag om 11.30 u ontvangen de U14 Hoei voor hun vierde wedstrijd van het kampioenschap.

Overtuigende overwinningen in vriendschappelijke wedstrijden
Bij de vriendschappelijke wedstrijden van woensdagavond heeft Standard twee afgetekende overwinningen behaald. Ze werden beide vastgelegd in de tweede periode.
Tegen Fortuna 54 Sittard won de B-ploeg met 5-0 verslag en tegen RFC Perwez won de C-ploeg met 6-0. verslag

17/09/2018

Twee vriendschappelijke wedstrijden op woensdagavond !
Geen kampioenschapswedstrijden voor de grootsten dit weekend maar in de plaats wel twee vriendschappellijke wedstrijden op woensdagavond om 19.30 a.s. op de academie.
De B-ploeg ontmoet de Nederlandsen van Fortuna 54 Sittard.
En de C-ploeg ontvangt de Brabantsen van RFC Perwez.

Moeilijk weekend voor Standard
Inderdaad, dit weekend zijn enkel de U16 er in geslaagd om de drie punten te pakken tegen Clavier, met een 3-0 overwinning. verslag
In de Super League hebben de Rouches weer de punten moeten delen met een 0-0 resultaat tegen OHL. verslag fotogalerij
Zaterdagmorgen moesten de U13 zich met 3-0 gewonnen geven op Sart-Lez-Spa. verslag
En in de namiddag werd de C-ploeg met 6-1 verslagen door OHL B. verslag
Zondag tenslotte, kwamen de U14 niet verder dan een 4-1 nederlaag tegen de snelle aanvallers van Seraing Athlétique. verslag

15/09/2018

Standard 0-0 OHL verslag fotogalerij
Nieuwe puntendeling voor Standard dat nu op de derde plaats staat met twee punten na zijn tweede wedstrijd in de Super League.
Een ontmoeting waarbij gevaarlijke gelegenheden raar waren langs beide zijden, al was er in de tweede periode licht overwicht van Luikse zijde.

14/09/2018

Eerste thuismatch
Vrijdagavond speelt Standard zijn eerste match in de Super League thuis tegen Oud-Heverlee Leuven om 20.00 u.
Zaterdag spelen enkel de U16 op de académie om 14.00 u tegen Clavier.
De U13 spelen om 9.30 u op Sart-Lez-Spa.
De C-ploeg ontmoet om 15.00 u OHL B te Kessel-Lo.
De wedstrijd van de B-ploeg tegen Melsele werd uitgesteld wegens het overlijden, verleden week, van één van hun speelsters.
Zondag tenslotte moeten de U14 op verplaatsing naar Seraing Athlétique om 9.45 u.

11/09/2018

Standard schitterde te Woippy maar minder in België
Dit weekend waren de resultaten niet altijd erg positief voor Standard.
In de Super League, nadat Noémie Gelders, in de 25ste minuut, de score had geopend op penalty te Genk, lukten deze laatsten de gelijkmaker in de laatste seconden (1-1). verslag
In de Beker van België was het einde van de wedstrijd van de B-ploeg tegen Club Brugge zeer bewogen. Tijdens de laatste tien minuten kwam Standard tot twee maal toe op voorsprong, maar liet zich ook twee maal weer inlopen. De wedstrijd eindigde op een 3-3 score en het was uiteindelijk bij de stafschoppen dat Club Brugge zich met 3-4 wist te kwalificeren. verslag
De C-ploeg werd overklast door La Gantoise en werd met een 0-6 score uitgeschakeld. verslag
Zondag wonnen de U14 met 4-3 tegen Sart Tilman, maar gemakkelijk was het zeker niet. verslag fotogalerij
Te Woippy bereikten de beide ploegen van Standard de finale die, spijtig genoeg, beide verloren. 0-2 tegen Ferencvaros (Hongarije) voor de U13 verslag en op strafschoppen 1-1 (0-1) tegen Malopolska (Polen) voor de U16 verslag.
Maar onze meisjes konden wel de “Woippy Claude Cup” in de hoogte steken, waarvoor zij “cécifoot”, rolstoelbasket en een quiz “algemene cultuur” over de Europese Unie tot een goed einde moesten brengen.

07/09/2018

Super League, Beker van België en toernooi in Woippy
Het seizoen 2018-2019 begint vrijdag voor de dames van de A-ploeg met voor hun eerste match in de Super League een verplaatsing naar Genk om 20.00 u.
Er staat ook de derde ronde in de Beker van België op het programma van zaterdag, met de komst om 15.00 u van La Gantoise B voor de C-ploeg en van Club Brugge B om 17.00 u voor de B-ploeg.
Wat betreft de jeugdploegen, gaan de U16 en de U13 naar Woippy (Frankrijk) om er, dit weekend, deel te nemen aan een internationaal toernooi.
En de U14 ontvangen zondag om 11.30 u CS Sart Tilman.

04/09/2018

De jeugd neemt een betere start dan de ouderen
Vrijdag in Rosmalen heeft de A-ploeg, met uitgebreide versterking van de B en de C-ploeg en zelfs van de U16, met 4-0 verloren van PEC Zwolle.
Zaterdagmorgen behaalden de U12 een 6-0 overwinning tegen Cercle Verviers. verslag
De U13 behaalden een grote 0-8 overwinning op DC Cointe. verslag
De U16 hebben met 5-2 gewonnen van Jehay. verslag
De groten hebben spijtig genoeg minder goede resultaten behaald.
In de 1ste Klasse heeft de B-ploeg met de kleinste score, 1-0 verloren op Moldavo. verslag
En in de 2de Klasse B heeft de C-ploeg de voorsprong die Sibret had genomen, niet kunnen overbruggen en verloren uiteindelijk met 1-2. verslag
Zondag tenslotte hebben de U14 niet beter kunnen doen dan 6-2 op en tegen een sterk Hamoir. verslag

01/09/2018

Start kampioenschap voor bijna iedereen
Dit weekend is de A-ploeg de enige die nog een vriendschappelijke wedstrijd op het programma heeft. De Luiksen ontmoeten inderdaad vrijdagavond om 19.30 u te Rosmalen (Nederland) PEC Zwolle, een oudgediende van de BeNe League.
Voor de B-ploeg, na een eerste 1-2 nederlaag woensdagavond tegen Woluwe verslag fotogalerij, wacht de Rouches zaterdag om 15.00 u een moeilijke verplaatsing naar Moldavo.
In de 2de Klasse B, ontvangt Standard zaterdag om 16.30 u, Sibret, dat zelf ook een slechte start nam.
Voor de jeugd begint het kampioenschap nu met:
voor de U16 de komst van Jehay zaterdag om14.00 u,
voor de U14 een verplaatsing naar Hamoir zondag om 9.45 u,
voor de U13 een verplaatsing naar DC Cointe zaterdag om 11.00 u en
voor de U12 de komst van Verviers zaterdag om 10.30 u.

28/08/2018

Gemiste start voor de C-ploeg
In de 2de Klasse B, is de C-ploeg met een kleine 1-0 nederlaag terug gekeerd van hun verplaatsing naar ASE Chastre. verslag
De match van de B-ploeg tegen Woluwe werd verschoven naar volgende woensdag 29 augustus om 20.00 u.
Na hun stage van verleden week te Arlon, speelden de meisjes van de A-ploeg, dit weekend, twee vriendschappelijke wedstrijden. Zaterdag speelden zij 2-2 gelijk tegen Nancy (doelpunten van Gwyneth Vanaenrode en Kenza Vrithof). En zondag speelden zij 1-1 gelijk tegen Reims (doelpunt van Zoë Van Eynde).
Te Ans-Montegnée, heeft de jeugd van Standard zijn drie wedstrijden gewonnen.
De U12 speelden 2-3 (doelpunten : Claire Nivelle, Sarah Mejdoubi, Meysa Ajaarouj).
De U13 wonnen met 0-4 (doelpunten : 3 x Kimberly Scohier, Lieke Opdecamp).
De U14 wonnen met 0-13 (doelpunten : Kiara Coenen, 4x Eugénie Verstaelen, Noémie Gorga, 4x Lisa Lemmens, 2 x Nadège François, Lara Marquette).
En zondag tegen Metz, leidden de U16 met 2-0 na de eerste helft (doelpunten van Léa Fregesse et Shania Buckinx), maar in de tweede helft kwam Metz terug in de match en won uiteindelijk met 2-6.

24/08/2018

Begin van het kampioenschap en einde van de voorbereiding
De 1ste Klasse en de 2de Klasse B herbeginnen nu zaterdag.
Voor hun eerste officiële wedstrijd ontvangt de B-ploeg White Star Woluwe om 16.30 u en de C-ploeg moet op verplaatsing naar ASE Chastre om 17.00 u.
Voor de andere ploegen lopen de voorbereidingen op hun einde.
De A-ploeg, momenteel op stage in Arlon, neemt dit weekend deel aan een internationaal toernooi te Haguenau (Frankrijk).
De jongsten spelen zaterdag te Ans-Montegnée om 10.30 u voor de U12, 11.30 u voor de U13 en 12.30 u voor de U14.
De U16 tenslotte ontmoeten Metz te Spa zondag om 17.00 u.

18/08/2018

Beker van België en voorbereiding
Zaterdag moest voor de C-ploeg de Beker van België beginnen met een verplaatsing naar Bokrijk, maar deze laatste heeft forfait gegeven waardoor de Luiksen, zonder inspanning doorstoten naar de derde ronde waar zij La Gantoise B ontvangen.
Nog steeds in de voorbereiding, ontmoet de A-ploeg zaterdag te Heerenveen, om
14.45 u te Rosmalen (Nederland).
En de B-ploeg ontvangt Mönchengladbach B om 14.00 u op de Academie Robert Louis-Dreyfus.